Mjölkfri kladdkakaKladdkaka har blivit en riktig svensk favorit, här gör vi den förstås mjölkfri! Du behöver
Gör så här:Sätt ugnen på 180 grader. Vispa samman det smälta margarinet med socker, sirap och ägg. Blanda torrvarorna och rör ner dem i smeten. Smörj en form med löstagbar kant och slå i smeten. Grädda i cirka 15 minuter tills kakan har rätt konsistens: genombakad kant men kladdig mitt. Låt svalna något före servering. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrötDagens viktigaste målStarta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk? FisksoppaLaga godaste fisksoppan hemma!Hemlagad fisksoppa är himmelskt gott och riktig festmat. Servera med hembakat bröd och aioli! Sylt och chutney av rabarberFånga rabarbersmaken i flyktenMed sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde. |
|